Senarai Kemasukkan Stok adalah bukti yang digunakan untuk merekod produk inventori yang dimasuk ke gudang, sentiasa mengubah inventori, akan menghasilkan senarai kemasukkan atau keluaran stok dengan sewajarnya.

Proses operasi Kemasukkan Stok: Cipta- masuk gudang, sebelum masuk ke gudang, boleh mengubah senarai kemasukkan stok, ubah bilangan produk kemasukkan yang dirancang untuk kemasukkan, sebelum memasukkan stok, boleh membatalkan senarai kemasukkan stok. Senarai kemasukkan stok boleh melakukan operasi “Kemasukkan Langsung”, sistem akan melengkapkan “Kemasukkan” secara automatik.

Buat Senarai Kemasukkan Stok

1. Pilih Gudang

2. Cari Produk dan Tambah

Klik “Tambah Produk”, cari SKU atau barcode dalam halaman, berdasarkan hasil carian untuk memilih produk. Jika MSKU belum ditambah ke gudang, anda boleh menambah di halaman pemilihan produk (pemenuhan gudang pihak ketiga tidak disokong dengan operasi penambahan).

3. Tambah Produk secara Besar-besaran

1) Klik “Tambah secara Besar-besaran” dalam halaman

2) Salinkan maklumat SKU dari excel ke kotak teks, lajur 1 ialah SKU, lajur 2 ialah kos, lajur 3 ialah bilangan, lajur 4 ialah rak (tidak perlu diisi), jika tidak mengisi rak, sistem akan memilih lokasi yang mempunyai inventori tersedia yang paling banyak secara automatik.

3) Klik “Analisis”, sistem akan menilai bahawa semua data yang diisi adakah tepat, selepas menganalisis, maklumat produk yang berjaya dianalisis boleh ditambah ke senarai kemasukkan stok.

4. Hantar

Setelah mengisi maklumat produk, senarai kemasukkan stok boleh dihantar.

Terus Masuk ke Gudang

Di halaman bawah pembuatan senarai kemasukkan stok, terdapat pilihan “Kemasukkan Langsung”, ia akan dipilih secara lalai, jika menghantar selepas dipilih, maka senarai kemasukkan stok akan melengkapkan operasi kemasukkan secara automatik.

Ubah Senarai Kemasukkan Stok

Jika harus mengubah nota, maklumat logistik, atau membatalkan produk di dalam senarai kemasukkan stok, boleh dilakukan melalui fungsi pengubahan senarai kemasukkan stok.

Senarai Kemasukkan Stok Masuk ke Gudang

Apabila produk di senarai kemasukkan stok telah menyampai di gudang, perlu menjalankan operasi kemasukkan stok pada senarai kemasukkan stok, setelah selesai, stok boleh ditambahkan ke “Inventori Gudang” di lokasi gudang. Semasa kemasukkan boleh diisi dengan mengikuti bilangan sebenar kemasukkan SKU, bilangan sebanar kemasukkan stok boleh berbeza dengan bilangan kemasukkan stok yang dirancang.

Batalkan

Klik Lain- Batalkan, boleh membatalkan senarai kemasukkan stok yang belum dioperasi.

Kemasukkan Stok secara Besar-besaran

Untuk senarai kemasukkan stok yang belum selesai, anda boleh memilih dari senarai kemasukkan stok dan melakukan kemasukkan secara besar-besaran, selepas selesai, boleh memuat semula halaman untuk melihat hasil kemasukkan stok.

Eksport